Kiudainerikkad toidud

Õuna-jõhvikakook kaerajahuga 

Tuuli Mathisen, 3. oktoober 2016, 05:55
Õuna-jõhvikakook kaerajahugaFoto: Tuuli Mathisen
Kaerajahu on väärt koogijahu ja selle võlu pääseb eriti hästi esile puuvilja- ja marjakookides. Maitselt veidi magus kaerajahu annab ka kookidele mahedat maitset.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Toasoe või
2 dl Pruun suhkur
4 tk Muna
2 dl Hapukoor
4 dl Kaerajahu
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kardemon
500 g Tükeldatud õunad
200 g Jõhvikad
PURUKATE
1 spl Või
3 spl Nisujahu
3 spl Suhkur
Mandlihelbed

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval juurde munad. Lisa hapukoor. Sega teises kausis omavahel jahud, küpsetuspulber ja kardemon. Ühenda omavahel segud. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning kalla tainas vormi.

2. Puista peale õunaviilud ja jõhvikad. Lükka vaikselt õunad ja marjad taina sisse. Sega omavahel purukatte ained ja puista segu tainale. Küpseta 180–200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi keskosasse torgatud tikk jääb puhtaks.