Röstpaprika ja Kreeka pähkli määreFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
3. oktoober 2016, 04:36

Röstpaprika ja Kreeka pähkli määre

Ahjus röstitud paprika on hea, sellest tehtud määre veelgi parem. Võta suupisteampsuks koos rukkikrõpsude või näkileibadega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
60 g Kreeka pähklid
2 tl Tomatipasta
2 spl Oliiviõli
3 spl Riivsai
0.5 tl Cayenne’i pipar
Kaneel
Sool
3 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Värsked koriandrilehed
3 tk Punane paprika

Valmistamine

1. Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk ülevalpool, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20–25 minutit, kuni tekivad mustad mullid. Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti seisma – nii tuleb nahk kergelt ära. Tõmba nahk maha.

2. Lõika paprikad suuremateks tükkideks, haki pähklid jämedalt. Tõsta paprika, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta.

3. Sega hulka ka riivsai, lisa Cayenne’i pipar, kaneel ja sool, sidrunimahl ja hakitud koriander. Kaunista värskete koriandrilehtede ja Kreeka pähklitega.