Korea bibimbap metsiku riisigaFoto: Tuuli Mathisen
Tuuli Mathisen 1. august 2016 04:43
Üks Korea tuntumaid roogasid. Seekord on kohustuslik riisisektor taldrikul täidetud tervislikuma ja maitseküllasema metsiku riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
VEISEHAKKLIHA JAOKS
400 g Veisehakkliha
1 spl Seesamiõli
1 tl Pruun suhkur
2 tk Küüslauguküüs, hakituna
3 spl Sojakaste
ROA KOMPLEKTEERIMISEKS
4 tk Muna
400 g Metsik riis
200 g Wakame-vetikas
2 tk Porgand
200 g Spinat
Seesamiseemned
Mungoaidud
Õli
Serveerimiseks Gochujangi ja tšillipasta

Valmistamine

1. Pese metsikut riisi külma veega ja keeda umbes 40 minutit soolaga maitsestatud vees, kuni riis on pehme.

2. Valmista hakkliha. Selleks sega liha sojakastme, seesamiõli, küüslaugu ja suhkruga ning jäta umbes 30 minutiks marineerima. Küpseta liha kuumal pannil õli sees kõrgel kuumusel umbes 5 minutit, kuni liha on küps ja värvi muutnud.

3. Kuumuta peened porgandiribad pannil õli sees kiiresti läbi. Puista peale seesamiseemneid. Samamoodi toimi ka spinatiga. Prae munad pannil õli sees soovitud küpsusastmeni.

4.  Serveerimiseks tõsta igale taldrikule riisi, hakkliha, porgandit, spinatit ja wakame-vetikat. Puista peale seesamiseemneid ja idusid. Kõige peale aseta muna. Serveerides paku juurde Gochujangi tšillipastat. Serveeri soojalt