Kiudainerikkad toidud

Pruuni riisi salat fetajuustu, ahjutomatite ja kikerhernestega 

Tuuli Mathisen, 1. august 2016, 02:29
Pruuni riisi salat fetajuustu, ahjutomatite ja kikerhernestega Tuuli Mathisen
Tervislik ja maitsev suvine salat, kus köögiviljad, tervislik pruun täisterariis ja kikerherned kõik ühes roas kokku saavad. Veidikene on siin mõjutusi klassikalisest Kreeka salatist, üllatuskülalisena esinevad riis ja kikerherned.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Kirsstomatid
2 dl Vastavalt pakendil olevale õpetusele keedetud pruuni riis
2 dl Kurnatud konservkikerherned
1 tk Keskmise suurusega kurk
1 tk Hakitud punane sibul
1 peotäis Roheline sibul
100 g Murendatud feta
1 peotäis Kalamata oliivid
Sidrunimahl
Värske münt ja tüümian
2 tk Hakitud küüslauguküüs
Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Esmalt rösti kirsstomatid. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini. Lao küpsetuspaberiga kaetud plaadile pooleks lõigatud kirsstomatid, lõikepind ülespoole. Piserda oliiviõliga, lisa sool-pipar ning rösti umbes 30 minutit. Jahuta.

2. Sega kausis pruun riis, tomatid, kikerherned, hakitud kurk, punane ja roheline sibul, feta ning oliivid. Sega omavahel väikeses kausis sidrunimahl, värsked hakitud ürdid, küüslauk, sool ja pipar ning lisa niristades oliiviõli.

3. Sega kõik ühtlaseks ja kalla kaste salatile peale. Sega läbi ning serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee