Pruuni riisi salat fetajuustu, ahjutomatite ja kikerhernestega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
200 g Kirsstomatid
2 dl Vastavalt pakendil olevale õpetusele keedetud pruuni riis
2 dl Kurnatud konservkikerherned
1 tk Keskmise suurusega kurk
1 tk Hakitud punane sibul
1 peotäis Roheline sibul
100 g Murendatud feta
1 peotäis Kalamata oliivid
Sidrunimahl
Värske münt ja tüümian
2 tk Hakitud küüslauguküüs
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Esmalt rösti kirsstomatid. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini. Lao küpsetuspaberiga kaetud plaadile pooleks lõigatud kirsstomatid, lõikepind ülespoole. Piserda oliiviõliga, lisa sool-pipar ning rösti umbes 30 minutit. Jahuta.
2. Sega kausis pruun riis, tomatid, kikerherned, hakitud kurk, punane ja roheline sibul, feta ning oliivid. Sega omavahel väikeses kausis sidrunimahl, värsked hakitud ürdid, küüslauk, sool ja pipar ning lisa niristades oliiviõli.
3. Sega kõik ühtlaseks ja kalla kaste salatile peale. Sega läbi ning serveeri kohe.
Kommentaarid (0)