Arancini ehk riisipallidFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
1. august 2016, 04:22

Arancini ehk riisipallid

Itaalia köögist pärit kelmikates kuldsetes suupistepallikestes on peidus riis ja ohtralt juustu. Tegemist ei ole küll kõige figuurisõbralikuma toiduga, kuid külluslik maitse ja mõnus sulanud juust õigustavad väikest patustamist igati. Sealjuures saab siin edukalt ära kasutada eelmisel päeval järele jäänud risoto.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + tund aega külmkapis hoidmiseks

Koostisosad
7.5 dl Kanapuljong
2.5 dl Risotoriis
Sool
50 g Riivitud mozzarella
70 g Riivitud parmesasn
Hakitud värske petersell
2 tk Suurem muna
4 dl Pankopaneering
Frittimiseks õli

Valmistamine

1. Lase puljong keema tõusta, lisa vajadusel sool ning keeda vaiksel kuumusel riisi umbes 20 minutit. Laota riis laiale pinnale jahtuma ning jahuta täielikult. Sega omavahel riivitud mozzarella ja parmesan ning petersell.

2. Klopi teises kausis munad lahti. Lisa jahtunud riis, juustud ja umbes 1/3 pankopaneeringust. Veereta saadud tainast väikesed pallid ning rulli neid ülejäänud paneeringus. Aseta pallikesed külmkappi vähemalt üheks tunniks või ka üleöö. Vajadusel veereta pärast külmkapist võtmist pallikesi veel paneeringus.

3. Kuumuta pannil või kastrulis korralik kogus õli ning friti pallikesi osade kaupa kuumas õlis, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Nõruta majapidamispaberil ning serveeri kohe. Vajadusel puista pallikestele veel soolahelbeid. Serveeri koos erinevate dippidega.