Kartuli, murulaugu ja juustu quicheFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
20. juuni 2016, 04:15

Kartuli, murulaugu ja juustu quiche

Esimestest värsketest kartulitest ja murulaugust täidisega pirukas tuleb hõrk ja aromaatne, eriti kui kasutad täidises maitsekat kõvemat juustu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 30 minutit külmkapis + 65–70 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
3.75 dl Nisujahu
140 g Või
1 tl Tuhksuhkur
1 tk Munakollane
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
250 g Keedetud kartulid
2 potti Murulauk
4 tk Muna
0.75 dl Piim
0.75 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
200 g Juust (Cheddar, Västerbottensost vms)

Valmistamine

1. Mõõda suurde kaussi jahu, lisa tükeldatud külm või ja näpi puruks. Sega hulka tuhksuhkur, munakollane ja vesi. Vormi palliks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas lahti ja kata sellega 23 cm pirukavormi põhi. Kata tainas küpsetuspaberiga ja vala peale raskus (nt kruubid, herned). Küpseta 20 minutit, eemalda raskus koos küpsetuspaberiga ja küpseta veel 5 minutit. Alanda ahju kuumus 160 kraadini.

3. Koori kartulid ja viiluta õhukeseks. Haki murulauk ja lõika juust kuubikuteks. Tõsta ained põhjale.

4. Klopi lahti munad, lisa piim ja vahukoor ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu põhjale ja küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on hüübinud.