Kiudainerikkad toidud

Tšillikastmega veisefileesalat 

Angeelika Kang, 6. juuni 2016, 04:24
Tšillikastmega veisefileesalat Jaan Heinmaa

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
KASTE
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 spl Õli
1 spl Fariinsuhkur
1 spl Sojakaste, gluteenivaba
SALAT
Erinevad salatilehed
1 tk Pikk kurk
200 g Kirsstomatid
2 tk Porgand
1 tk Väiksem porru
Lehtpetersell
600 g Veise sisefilee
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kastme jaoks sega hakitud küüslauk ja tšilli, laimimahl, sojakaste, õli ja fariinsuhkur.

2. Aseta salatilehed serveerimisalusele. Lõika kurk pikuti pooleks ning viiluta. Poolita kirsstomatid, koori ja riivi porgandid ning lõika porru pikkadeks ribadeks. Aseta kõik salatilehtedele, haki lehtpetersell ja puista kõige peale.

3. Kuumuta grill- või malmpann. Hõõru liha mõlemalt poolt 1 sl õliga kokku, pruunista kummaltki poolt 2 minutit ning tõsta tulelt. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Keera liha fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Lõika liha 0,5 cm paksusteks viiludeks, tõsta salatile ja nirista peale kaste. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee