Tsitruse-cranachan
Taimetoidu retseptid
25. aprill 2016, 05:33

Tsitruse-cranachan

Cranachan on traditsiooniline Šoti magustoit, mida valmistatakse kaerahelvestega. Rukkihelbed sobivad eestindatud variandis samuti. Erinevaid tsitrusvilju lisades saad pilkuköitvalt värvilise magusroa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Apelsin
1 tk Punane greip
1 tk Sweetie
50 g Rukki- või kaerahelbed
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Viski
150 g Kreeka jogurt
2 spl Vedel mesi

Valmistamine

1. Koori tsitrused, eemalda viljaliha ümbritsev kile ja tükelda sektorid väiksemaks.

2. Kuumuta helbeid kuival pannil 4–5 minutit ja kummuta siis taldrikule jahtuma.

3. Vahusta koor viskiga, sega hulka jogurt ja mesi ning lisa jahtunud kaerahelbed.

4. Tõsta pool segust 4 klaasi, pane peale pool tsitrustest ja lao veel kord samad kihid.