Domino juustutort maasikategaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
25. aprill 2016, 04:29

Domino juustutort maasikatega

Imehea maasikatort, kus laim, maasikas ja šokolaad loovad hea maitsekoosluse.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
200 g Domino küpsised
50 g Sulatatud või
TÄIDIS
400 g Maitsestamata toorjuust, soovitavalt Philadelphia
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
200 g Kondenspiim suhkruga
12 tk Želatiini leht (20g)
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tk Värskelt riivitud laimi koor
2 dl Hapukas maasika-toormoos
PEALE
250 g Šokolaadipuding
Maasikad
7 tk Domino küpsis

Valmistamine

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru pool massist küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

2. Vahusta vahukoor ja toasoe toorjuust suhkrutega, lisa kondenspiim, riivitud laimikoor ja maasikatoormoos ning vahusta kõik hästi läbi.

3. Pane želatiinilehed külma vette 5–10 minutiks paisuma, pigista seejärel liigne vesi välja. Lahusta želatiin kuumas laimimahlas (0,5 dl), lase hetk jahtuda ja nirista segades täidise hulka.

4. Laota vormi küpsisemassile ja purusta kaunistuseks peale 6–7 küpsist. Seejärel suru küpsised käega täidisesse kinni ja tõsta tort 4 tunniks kuni järgmise päevani külma.

5. Vahetult enne serveerimist laota peale šokolaadipuding. Kaunista maasikatega. Serveeri külmkapikülmana.