Äädikaräimed leival ja maapirnisuppFoto: Erki Siplane
Kalatoitude retseptid
18. aprill 2016, 03:39

Äädikaräimed leival ja maapirnisupp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Leotatud soolaräimed
1 tk Sibul
2.5 dl Vesi
10 g Äädikas 30%
MAAPIRNISUPP
125 g Maapirn
125 g Kartulid
5 dl Piim
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lase vesi ja äädikas keema ning eemalda seejärel tulelt. Aseta leotatud räimed ning sibul kihiti kaussi. Vala peale jahtunud marinaad ja lase kaladel vähemalt 3–4 tundi tõmbuda.

2. Määri täisteraleib võiga, aseta peale räimed ning mõni sibularõngas.

SOOVITUS!

Proovi äädikase räimevõileiva kõrvale maapirnisuppi.

1. Puhasta ning koori kartul ning maapirn.

2. Keeda köögiviljad piimas pehmeks ning püreesta saumikseri või blendriga. Maitsesta soola ja pipraga.