Nädala kook

Pasha martsipani ja rosinatega 

Lia Virkus, 21. märts 2016, 05:34
Pasha martsipani ja rosinatega Jaan Heinmaa
Nii headest toorainetest maius ei jäta kedagi külmaks. Kord aastas võib selle rammusa magusroaga oma maitsemeeli rõõmustada küll.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + öö külmas

Koostisosad
2 kg Kohupiim
200 g Või
5 tk Munakollane
400 g Hapukoor
2 tl Vanillsuhkur
2 dl Suhkur
200 g Martsipanimass
3 dl Rosinad
SERVEERIMISEKS
Mandariinid või virsikukomptt
Mandlilaastud

Valmistamine

1. Sulata või, jahuta ja kalla kohupiimale. Mõõda kastrulisse terved munad või ainult munakollased, hapukoor ja vanillsuhkur ning kuumuta segades väheke aega. Ära keeda! Lase jahtuda ja sega kohupiima hulka. Lisa ka suhkur, tükeldatud martsipan ja rosinad.

2. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi või sõelale. Kata pealt ka marliga, pressi segu kokku ja pane peale vajutis. Tõsta 10–12 tunniks või kuni järgmise päevani külma.

3. Kummuta vormist ja kaunista mandariinide võivirsikutega ning mandlilaastudega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee