Ulukiliha retseptid

Jänesepraad 

Angelica Udeküll, 4. jaanuar 2016, 06:03
ahjupraadFoto: Daisy Lappard

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Jäneserümp
3 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
3 tk Loorberileht
1 peotäis Tüümian
1 kl Ploomivein
Kuum vesi
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tükelda jänes – eralda kintsud, poolita kere osa ja rümba ülemine osa.

2. Pruunista kõik tükid pannil läbi ja maitsesta soola-pipraga.

3. Puhasta sibulad ja küüslauguküüned ning aseta ahjupotti.

4. Lisa potti jäneseosad ja kõik muud komponendid. Vala peale kuum vesi, nii et pott on poolenisti täis.

5. Küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes kaks tundi.

HEA TEADA!

Jäneseprae kõrvale sobib lisandina serveerida ahjus küpsetatud või aurutatud köögivilju, meelepärasel moel valmistatud kartuleid, aga ka näiteks kuskussi. Ahjupraad on valmis, kui liha tuleb kontide küljest lahti. Soovi korral võid praeleemest kastme keeta. Lisa selle hulka rõõska koort ja maitsesta kergelt soola-pipraga.