Kirsi-jõhvikapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. november 2015, 04:32

Kirsipirukas jõhvikatega

Klassikalist kirsipirukat täiendavad siin hapukad jõhvikad. Magushapu pirukas maitseb kõige paremini soojalt vanillijäätisega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 min + 30 min külmkapis + 40–45 min ahjus

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
2.5 spl Tuhksuhkur
3 tk Suur munakollane
4.5 dl Nisujahu
Sool
Või
400 g Magus muretainas
TÄIDIS
2.5 dl Suhkur
0.7 dl Maisitärklis
0.25 tl Jahvatatud muskaat
Jahvatatud nelk
500 g Külmutatud kivideta kirsid
75 g Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine

1. Hõõru pehme või hulka tuhksuhkur, munakollased, sool ja jahu. Suru tainaks ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Sega kausis kokku suhkur, maisitärklis, muskaat ja nelk. Sega hulka kirsid ja jõhvikad. Külmutatud kirsse ei pea eelnevalt sulatama. Jäta 15 minutiks seisma.

3. Rulli 300 g tainast kettaks ja kata sellega 22 cm lahtikäiva koogi- või pirukavormi põhi ja ääred. Tõsta peale täidis. Rulli ülejäänud tainas ristkülikuks ja lõika sellest u 1 cm laiused ribad, pane need pirukale katteks.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.