Jogurti-kondenspiimakreemiga tartFoto: Andra Kalda
Nädala kook
2. november 2015, 05:53

Jogurti-kondenspiimakreemiga tart

Suvel nopitud marjad ja pehme karamelline kreem on valatud justkui suurele küpsisele, mis on krõbe ja suurte šokolaaditükkidega.

Koostisosad
2 dl Täisteranisujahu
2 dl Nisujahu
0.75 dl Suhkur
150 g Või
3 spl Külm vesi
100 g Pähklišokolaad
TÄIDIS
395 g Keedetud kondenspiim (1 purk)
370 g Kreeka jogurt
0.5 l Erinevad marjad (külmutatud)

Valmistamine

1. Alusta täidisest – jäta Kreeka jogurt rätiga vooderdatud sõelale pooleks päevaks nõrguma.

2. Põhja valmistamiseks haki šokolaad suurteks tükkideks ning sega kokku suhkru ja jahudega. Lõika külm või tükkideks ja näpi koos kuivainetega ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval külma vett ja sõtku segu tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja äärtele ning tõsta külma või 10 minutiks sügavkülma. Kui tainas on külm, siis ei vaju ääred küpsemisel alla.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Lase täielikult jahtuda. Mikserda kokku nõrutatud jogurt ja keedetud kondenspiim ning vala koogipõhjale. Kõige peale tõsta marjad.