Kiudainerikkad toidud

Peedi-kapsasupp 

Margit Roosmaa, 30. september 2015, 04:24

Koostisosad
500 g Peakapsas
1 tk Sellerivars
Köögiviljapuljong
Punaveiniäädikas
2 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur porgand
2 spl Rapsiõli
Sool
Suhkur
Sidrunimahl
Must pipar
3 tk Peet
3 sl Tomatipasta

Valmistamine

2 l

1. Pane ribastatud kapsas ja hakitud sellerivars köögiviljapuljongiga keema.

2. Koori ja haki peedid ning pane natukeseks ajaks veiniäädikasse seisma.

3. Prae sibularattad ja porgandikuubikud ning küüslauk õlis kergelt läbi ja lisa kapsale. Nüüd lisa ka peet koos veiniäädikaga ja keeda umbes 20 minutit või kuni kapsas ja peet on pehmed.

4. Veidi enne lõplikku valmist lisa tomatipasta. Selline supp säilib purgis aasta aega.

HEA TEADA!