Krõmpsuv mascarpone-parfee
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
250 g Mascarpone
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 l Laimi mahl
1 dl Purustatud maisikrõpsud (nachod)
1 spl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
Valmistamine
1. Aseta maitsestamata maisikrõpsud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures umbes kümme minutit.
2. Lase krõpsudel maha jahtuda, seejärel purusta need ja sega vanillisuhkruga.
3. Sega mascarpone hulka suhkur, vanillisuhkur, laimimahl ja nacho-puru.
4. Vahusta vahukoor mitte väga tugevaks vahuks ja ühenda see ettevaatlikult mascarpone-massi hulka.
5. Aseta segu sügavkülma tahenema.
HEA TEADA!
Tekstuur jääb maiusel pehmem, kui lisad segu hulka veidi alkoholi. Sobivad näiteks tekiila, mandliliköör või mõni tsitruseline naps. Peale krõpsude võid jäätise hulka puistata ka hakitud pähkleid.
Kommentaarid (0)