Kiudainerikkad toidud

Kergelt vürtsikas avokaado-kurgikreemsupp 

Rita Osa, 13. juuli 2015, 04:52
Kergelt vürtsikas avokaado-kurgikreemsuppFoto: Hanna Odras

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
600 g Pikk kurk
300 g Küps avokaado
1.5 spl Demerara suhkur
2 tl Tai roheline karripasta
1 tk Värskalt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
6 spl Hakitud värske koriander
3 dl Jääkülm vesi
Meresool
SERVEERIMISEKS
Hakitud koriander
Kooritud või koorimata krevetid

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kurgid ja avokaadod. Jäta avokaadode kivid alles.

2. Pane kõik ained blendrisse ja töötle kreemjaks. Vajadusel tee seda kahes osas.

3. Maitsesta meresoolaga. Viska avokaadoseemned suppi, see hoiab ära vedeliku tumenemise, kata supp toidukilega ja aseta tunniks külmikusse.

4. Supi võib valmis teha ka eelmisel päeval, aga hoia avokaadode kivid serveerimiseni sees.

5. Tõsta igale portsjonile 2 tl hakitud koriandrit, mõned koorimata krevetid või supilusikatäis kooritud krevette. Kõrvale paku röstitud Gruusia leiba.