Šokolaadi-banaani juustutortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. juuni 2015, 03:47

Šokolaadi-banaani juustutort

Vahel on hea teha mahlast šokolaadi-banaani biskviittorti, mille muudab hõrguks kihtide vahel olev konjaki- või rummimekiga toorjuustukreem. Tõeliselt rikkalik tort, minu poiste lemmik!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 4–12 tundi külmas

Koostisosad
BISKVIIT
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
3 spl Mõru kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 dl Vesi
TÄIDIS
400 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
100 g Tume šokolaad (70% kakaosisaldusega)
2 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Konjak või rumm
3 tk Banaan
KAUNISTAMISEKS
Hakitud šokolaad

Valmistamine

1. Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakaoja küpsetuspulbriga. Sõelu kuivained munavahu peale ning sega ettevaatlikult läbi.

2. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.

3. Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.

4. Lõika jahtunud biskviitpõhi 2–3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis.

5. Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist hakitud šokolaadiga.