Sinepi-parmesani keerudFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
18. mai 2015, 03:36

Sinepi-parmesani keerud

Koostisosad
TAINAS
10 g Pärm
500 g Nisujahu
10 g Sool
3.5 dl Vesi
TÄIDIS
4 spl Täisterasinep
50 g Parmesani juust

Valmistamine

12 tk

1. Murenda pärm jahu sisse, lisa sool ja vesi. Kõige lihtsam on seda tainast teha köögikombaini tainakonksuga segades, selle puudumisel aga sõtku tainast vähemalt 5 minutit. Lase tainal kausis rätiku all kerkida 10 minutit. Kui sõtkud käsitsi, siis tõmba kausis tükk tainast keskele ja vajuta. Keera veidi kaussi ja tee sama. Korda protseduuri veel 8 korda. Kata kauss rätikuga ja kergita 10 minutit. Tee nii veel 2 korda. Lase rätiku all tund kerkida.

2. Kui tainas on kerkinud kahekordseks, suru sellest rusikaga liigne õhk välja. Raputa lauale veidi jahu ja vala tainas lauale. Venita tainas jahuste sõrmedega ristkülikukujuliseks tükiks. Määri kolmandikule pool sinepist ja raputa peale pool riivitud juustust.

3. Hakka tainast kokku voltima nagu A4 kirja, mis peab mahtuma ümbrikusse. Määri teisele vabale küljele ülejäänud sinep ja juust. Nüüd on su ees “kokkuvolditud kiri”. Lõika lühemast otsast 12 piklikku 2 cm laiust tükki. Keera neile vint sisse ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all kerkida 20 minutit.

4. Kuumuta ahi 230 kraadini ja aseta ahju põhja kuumuskindel nõu veega (või kasuta ahju aurufunktsiooni). Küpseta keerde aurava vee kohal plaadil 10 minutit, kuni need on kuldpruunid.