KamapannkoogitortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. aprill 2015, 04:18

Kamapannkoogitort

Lihtsatest ainetest saab valmistada uhke tordi, mida pakkuda perele või millega kostitada külalisi. Kamapannkoogid vajavad tavalistest pikemat küpsemisaega.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + pool tundi paisumiseks + 2‒3 tundi külmkapis

Koostisosad
PANNKOOGID
1 l Piim
1 tl Sool
2 spl Suhkur
2 dl Tartu Mill kamajahu
4 dl Nisujahu
2 tk Muna
Õli praadimiseks
KAMA-TOORJUUSTUKREEM
300 g Maitsestamata toorjuust
200 g Kodujuust
4 spl Tartu Mill kamajahu
4 spl Suhkur
2 dl Pohlamoos
KAUNISTAMISEKS
Marjad

Valmistamine

1. Sega 4 dl piima hulka sool, suhkur ja jahud ning lase tainal vähemalt pool tundi paisuda.

2. Seejärel sega juurde ülejäänud piim ja munakollased.

3. Vahusta munavalged tugevaks ja sega õrnalt taina hulka.

4. Prae suurel pannil keskmisel kuumusel õhukesed pannkoogid. Kamapannkoogid vajavad veidi pikemat küpsemisaega kui nisujahust koogid.

5. Kreemi tegemiseks püreeri saumikseriga esmalt kodujuust suhkruga. Siis sega hulka toorjuust ja kamajahu.

6. Määri pannkookidele esmalt õhukese kihina moos ja siis kreem. Tõsta pannkoogid üksteise otsa ja kata pealt kreemiga.

7. Pane tort 2‒3 tunniks külmkappi.