Lõhesalat apelsini ja greibiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Lõhefilee
2 tk Suur greip
2 tk Suur apelsin
Sool
Sidrunipipar
5 spl Extra virgin oliiviõli
2 potti Roheline salat
Valmistamine
1. Eemalda kala lihaosa naha küljest ja lõika 1,5–2 cm kuubikuteks.
2. Koori üks apelsin ja greip ning pressi viljadest mahl välja.
3. Maitsesta tsitruste mahl soola ja sidrunipipraga ning tõsta kalatükid mahla sisse maitsestuma. Kala võib mahlamarinaadis seista kas või järgmise päevani, kuid kiirel puhul piisab ka ajast, mis kulub salatilehtede ja ülejäänud tsitruste ettevalmistamiseks.
4. Loputa ja kuivata salatilehed, rebi tükkideks ja aseta suurde kaussi või vaagnale. Koori ka teine apelsin ja greip, eralda sektoriteks ja eemalda ettevaatlikult viljaliha ümbritsev kile.
5. Tõsta sektorid salatilehtedele.
6. Nõruta kalatükid, keeruta kuumal pannil 2–3 minutit ja tõsta salatile. Lisa läbi sõela valatud tsitrusemarinaadile õli, sidrunipipart ja vajadusel ka pisut soola. Sega hoolikalt ja nirista salatile.
7. Serveeri kohe koos krõbeda röstsaiaga.
Kommentaarid (0)