Kiudainerikkad toidud

Kana-köögivilja plaadipirukas 

Lia Virkus, 9. märts 2015, 03:40
Kana-köögivilja plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Maitsvast toekast pirukast jagub suurele seltskonnale. Serveeri seda ahjusoojalt koos värske salatiga, mis valmista piruka küpsemise ajal. Lihtsatest komponentidest koosnev pirukas meeldib nii suurtele kui ka väikestele.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
750 g Lehttainas
KATE
3 tk Grillkanakoib
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
1 tk Suur paprika
1 tk Keskmine suvikõrvits (u 250g)
200 g Riivitud juust
4 tk Muna
4 dl Kohvikoor
2 spl Nisujahu
200 g Kirsstomatid
2 tl Pune
Sool
Must pipar
KAUNISTUSEKS
Värske pune

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad ning küüslauguküüned, prae õlis klaasjaks. Lisa tükeldatud paprika ja suvikõrvits, kuumuta mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja punemega. Lase jahtuda.

2. Sega omavahel riivitud juust, lahtilöödud munad, koor ja jahu, maitsesta vähese soolapipraga.

3. Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota lahtirullitud tainas selle peale. Tainas võiks jääda veidi üle äärte. Jaga köögiviljasegu tainale.

4. Pane sinna ka hakitud kanaliha ja juustu-kooresegu. Säti peale pooleks lõigatud kirsstomatid ja jahvata soolapipart.

5. Küpseta 200° juures 20–25 minutit. Puista üle hakitud värske punemega ja serveeri toorsalatiga.