Kama-jõhvika-kodujuustukookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
9. veebruar 2015, 02:58

Kama-jõhvika-kodujuustukook

Hapukas ja lahe kodujuustutort rukkileivapõhjal, mis võiks uhkelt kaunistada vabariigi aastapäeva peolauda!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
200 g Must leib (natuke kuivanud)
3 spl Tume suhkur
100 g Või
TÄIDIS
200 g Maitsestamata toorjuust
200 ml Rõõsk koor 35%
300 g Kodujuust
3 dl Külmutatud jõhvikad
3 spl Suhkur
4 spl Kama
5 spl Jõhvikamahl või vesi
5 tl Želatiin
KAUNISTUS
Jõhvikad
Rukkililleõied

Valmistamine

1. Purusta köögikombainis kuivanud leivaviilud või riivi. Kuumuta pannil võid ja suhkrut, kuni suhkur lahustub, lisa riivitud leib ja kuumuta segades läbi. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Suru ühtlaseks ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Püreesta jõhvikad suhkruga toormoosiks.

3. Pane želatiin 5 minutiks mahla sisse paisuma. Sulata seejärel kuumas veevannis (ära keema lase!) ja jäta jahtuma.

4. Samal ajal vahusta ühes kausis vahukoor, lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Sega toorjuustuvahu hulka toormoos, kodujuust ja kama. Sega läbi ja nirista segades juurde väheke jahtunud želatiin, kalla vaht vormi põhjale.

5. Lase külmas tarduda 4–5 tundi või kuni üle öö. Kaunista marjadega ja serveeri.