Põdraliha-murakatäidisega volovanidFoto: Tarmo Virkus
Ulukiliha retseptid
9. veebruar 2015, 06:00

Põdraliha-murakatäidisega volovanid

Põdraliha ei ole meil just kõige levinum tooraine. Õnneks on olemas põdralihakonservid, millest saab üsna lihtsa vaevaga meisterdada pidulikult külluslikke korvikesi. Seltsilisteks sobita metsaseid maitseid: kadakamarju, murakaid ja soovi korral ka metsaseeni.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Lehttainas või pärmi-lehttainas
2 spl Või
2 tk Hakitud sibul
Rosmariinioks
Loorberileht
7 tk Purustatud kadakamari
240 g Põdralihakonserv
2 spl Murakamoos
Praetud metsaseened (soovi korral)
1 tl Maisitärklis
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Esmalt valmista volovanid. Selleks rulli lehttainas veidi õhemaks ning lõika sellest 8 ketast, millel läbimõõduks 8–9 cm. Neist nelja ketast lõika veel 6–7 cm läbimõõduga vormiga – nii moodustuvad volovani seinad. Lao volovanid kokku: määri tainaääred alt veega ja aseta suurematele põhjadele.

2. Küpseta 200-kraadises pöördõhuga ahjus 15–20 minutit, kuni volovanid on kaunilt kuldpruunid. Jahuta.

3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või, lisa hakitud sibul, rosmariin, loorberileht, kadamarjad ning hauta segu 10 minutit. Lisa põdraliha ja murakamoos ning hauta vaiksel tulel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka hakitud metsaseeni. Hautamise lõpul vala hulka vähese veega segatud tärklis ning lase massil pakseneda.

4. Eemalda loorber ja rosmariin. Aseta veidi jahtunud segu korvikestesse, kaunista värskete murakatega.