Kiudainerikkad toidud

Kodune astelpajupuding 

Ott Tomik, 9. veebruar 2015, 04:43
Kodune astelpajupuding Ott Toming
Mõnus talvine dessert, millega igaüks saab kindlasti hakkama.

Koostisosad
3 spl Nisujahu
130 g Suhkur
0.25 tl Sool
1 tk Vanillikaun või veidi vanillisuhkrut
2 kl Piim
Tähtaniis
40 g Või
150 g Astelpajumarjad
1 tk Munakollane
MOOS
100 g Astelpajumarjad
50 g Suhkur

Valmistamine

1. Sega potis kuivained: jahu, suhkur, sool ja vanilliseemned.

2. Vispelda külm piim kuivainetega kokku ja lisa tähtaniis.

3. Tõsta pott tulele ning kuumuta pidevalt segades seni, kuni segu on muutunud venivaks ja paksemaks. Tõsta pott pliidilt ja lase 10 minutit jahtuda.

4. Samal ajal pressi astelpajumarjadest mahl välja. Lisa segule või ning vispelda sisse munakollane ja astelpajumahl. Vala segu vabalt valitud vormidesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi jahtuma.

5. Kuumuta potis ülejäänud astelpajumarjad ja suhkur magusaine lahustumise ja oranžika siirupi tekkimiseni. Marjad võiksid sealjuures enam-vähem terveks jääda, seega tasub moosi tundlikult segada.

Serveeri jahtunud pudingut koos kuuma astelpajumoosiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee