Küpsetamata magustoidud

Kuum šokolaad vanilliga 

Maria Kaljuste, 9. veebruar 2015, 01:50
“Kuum vürtsšokolaad “vanillikepiga“ võlus mind, sest vanasti oli kohvi asemel just see eriline maius. Toodud tõsisest kogusest tegime neljandiku, kasutades 1,25 l piima. Retsept pärineb aastast 1886.”

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
5 l Rõõsk piim
2 tk Vanillikaun
600 g Riivitud šokolaad
12 tk Munakollane
400 g Suhkkur

Valmistamine

1. Kuumuta 5 liitrit rõõska piima koos kahe poolitatud vanillikaunaga keema, lisa 600 g riivitud šokolaadi ja sulata see piimas üles.

2. Hõõru puhtas kausis 12 munakollast ja 400 g suhkrut hästi vahule ning sega munakreemile hulka pool liitrit kuuma šokolaadipiima (potist).

3. Nüüd sega munapiim suurde potti ja kuumuta kreem tasasel tulel pidevalt puulusikaga segades ühtlaseks ja siidjaks. Tõsta vanillikaunad joogi seest välja ning kraabi nendest seemned. Lisa seemned joogile.

4. Serveeri kreemi tassidest. Ka võib kreemi lauale viia suure kannuga, kust igaüks ise seda endale tassi kallab. Samuti maitseb kreem hästi, kui lisada tassile üks teelusikatäis vahustatud vahukoort kuhjana kaunistuseks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee