Kiudainerikkad toidud

Datlikook iirisekastme ja jäätisega 

Kaie Mei, 3. detsember 2014, 04:32
Datlikook iirisekastme ja jäätisegaFoto: Hanna Odras
Oh kui lihtne ja kindel on selle koogiga magusasõpradele rõõmu teha! Eriti hästi sobib see kooslus väikestes portsjonvormides valmistatuna.

Koostisosad
300 g Kivideta kuivatatud datlid
3 dl Vesi
Või ja mooniseemned (vormide jaoks)
150 g Või
2 tk Muna
1 dl Tume suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Tihe, maitsestamata jogurt
0.5 tl Purustatud kardemon
1 tl Küpsetuspulber
4 dl Nisujahu
KASTE
200 g Suhkur
3 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Soolahelbed
LISAKS
Füüsalid
Vanillijäätis

Valmistamine

1. Keeda datleid vees, kuni need pehmenevad.

2. Määri sel ajal küpsetusvormi põhi ja ääred pehme võiga ning puista peale mooniseemneid, siis on kooki parem pärast kätte saada.

3. Blenderda datlid võiga peeneks. Klopi munad suhkrutega lahti, lisa jogurt ja maitseained ning datlipüree. Ühenda jahu ja küpsetuspulber ning sega taina hulka. Vala tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 175 °C ahjus ligi 30 minutit.

4. Kastmeks sulata suhkur potis merevaigukollaseks. Siis lisa rõõsk koor ning kuumuta mõõdukas kuumuses pidevalt segades, kuni saad ühtlase tiheda kastme. Lisa jahtunud kastmele soolahelbeid.

5. Serveerides ujuta kook üle kastmega ning paiguta peale jäätis ja sobivad marjad.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee