Riisi-mousse vaarikatoormoosigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. detsember 2014, 02:22

Riisi-mousse vaarikatoormoosiga

Kasuta selles kaunis prantsuspärases magusroas külmutatud vaarikaid või valmis vaarikamoosi. kerge ja lahe, samas kaunis maius sobib hästi jõuluõhtuks, kui pärast rammusat praadi kõhus enam palju ruumi pole.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
RIISI-MOUSSE
1 dl Pudruriis
1 dl Vesi
5 dl Piim
1.5 dl Vahukoor
2 tl Vanillsuhkur
1 spl Suhkur
Sool
VAARIKATOORMOOS
1 dl Suhkur
300 g Külmutatud vaarikad

Valmistamine

1. Valmista kõigepealt riisi-mousse ehk -vaht.

2. Pane riis kastrulisse, kalla vesi peale ja keeda segades, kuni vesi imendub riisi.

3. Lisa piim ja näpuotsaga soola.

4. Keeda 30-40 minutit väikesel tulel aeg-ajalt segades. Jäta jahtuma.

5. Vahusta koor suhkrutega ja sega jahtunud pudru hulka. Jaga riisivaht klaasidesse.

6. Purusta vaarikad suhkruga ja tõsta vahu peale