Natuke napsised trühvlidFoto: Kristi Metsa
Nädala kook
20. november 2014, 02:30

Natuke napsised trühvlid

Kaks toredat maitsekombinatsioon kirsside ja tumeda šokolaadiga.

Koostisosad
200 g Või
300 g Tuhksuhkur
300 g Tume kakaopulber
200 g Biskviitpõhi
100 ml Vana Tallinna Liköör immutamiseks
150 g Kuivatatud kirsid
100 ml Viru Valge
600 g Valge šokolaad (kastmiseks)
50 g Tume šokolaad (kaunistamiseks)
50 g Valge šokolaad (kaunistamiseks)

Valmistamine

1. Pane osa kirsse paariks tunniks viina sisse likku.

2. Vahusta või tuhksuhkruga.

3. Lisa Vana Tallinna likööriga immutatud biskviit ja jätka vahustamist.

4. Lisa kakaopulber ja jätka vahustamist, kuni moodustub ühtlane tainapall.

5. Vormi trühvlid ja pane iga trühvlipalli sisse viinas leotatud kirss.

6. Lase külmkapis veidi taheneda.

7. Sulata šokolaad veevannil.

8. Kasta trühvlipallid sulatatud šokolaadi sisse.

9. Kaunista vaheldumisi keerutades nii valge kui tumeda sulatatud šokolaadiga. Pane iga trühvli peale kirsitükke.

Kogus 40 tükki.