Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Sidrun
1.5 spl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tk Hani (u 3-4 kg)
750 g Hapud väikesed õunad (nt sibulõunad)
Valmistamine
1. Pese ja kuivata hani, hõõru seest ja väljast pooliku sidruniga. Puista üle soola-pipraseguga.
2. Täida õuntega. Seo nööriga tiivad ja koivad keha külge. Tõsta lind ahjuplaadile, rind üleval.
3. Küpseta 200° juures kuldpruuniks, kastes hane aeg-ajalt pannile nõrgunud rasvaga.
4. Tavaliselt kulub küpsemiseks 1 tund kilo liha kohta. Küpsust saab kontrollida noateraga – kui lõikekohast väljavoolav vedelik pole enam punakas, on praad valmis.
5. Eemalda küpsemise ajal osa rasva pannilt (sellega saad hiljem valmistada ahjukartuleid).
6. Kastmeks kasuta pannileent, millele võid lisada veidi rõõska koort.
Kommentaarid (0)