Linnuliha retseptid

Vanaema hanepraad 

Lia Virkus, 6. oktoober 2014, 02:40
Vanaema hanepraadFoto: Jaan Heinmaa
Maal kasvatati vanasti jõuludeks ise hani. Nüüd tuleb seda harva ette, ent hanepraadi saab ikka teha – tuleb vaid osta mõnest suuremast poest külmutatud lind ja panna ta paar päeva varem külmkappi sulama.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Sidrun
1.5 spl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tk Hani (u 3-4 kg)
750 g Hapud väikesed õunad (nt sibulõunad)

Valmistamine

1. Pese ja kuivata hani, hõõru seest ja väljast pooliku sidruniga. Puista üle soola-pipraseguga.

2. Täida õuntega. Seo nööriga tiivad ja koivad keha külge. Tõsta lind ahjuplaadile, rind üleval.

3.  Küpseta 200° juures kuldpruuniks, kastes hane aeg-ajalt pannile nõrgunud rasvaga.

4. Tavaliselt kulub küpsemiseks 1 tund kilo liha kohta. Küpsust saab kontrollida noateraga – kui lõikekohast väljavoolav vedelik pole enam punakas, on praad valmis.

5. Eemalda küpsemise ajal osa rasva pannilt (sellega saad hiljem valmistada ahjukartuleid).