Soe kartuli-kukeseenesalat kapparitegaFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
1. september 2014, 02:50

Soe kartuli-kukeseenesalat kapparitega

Imehea sinepise vinegrettkastmega soe sügisene salat, mis on ühtaegu nii toitev kui ka ülimaitsev. Kasuta selles varasügisesi kauneid kollaseid kukeseeni, hilissügisel lehterkukeseeni või lausa musti torbikseeni. Kõik kukeseenelised sobivad siia hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Suvikõrvits
7 dl Värsked kollased või lehterkukeseened
600 g Värsked kartulid
2 spl Või
200 g Türgi oad
1 tk Punane sibul (väike)
2 spl Värsked kapparid
SINEPINE VINEGRETTKASTE
2 tl Dijoni sinep
1 spl Vedel mesi
2 spl Külm vesi
2 spl Valge veiniäädikas
1 dl Külmpressoliiviõli
Soola
Musta pipart
Värske tüümian
Varrega kapparid

Valmistamine

1. Pese, tükelda suurelt värsked kartulid ja keeda koos värske tilliga pehmeks. Kalla keeduvesi ära ja lase väheke jahtuda.

2. Tükelda suuremad seened ja prae pannil võis, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

3. Tükelda suvikõrvits poolviiludeks ja kuumuta samuti pannil võis.

4. Sega omavahel kõik kastmeained, v.a oliiviõli, mis lisa hulka peene nirena pidevalt vahustades. Nii saad paksu kreemja kastme.

5. Maitsesta kaste soola-pipraga.

6. Sega kausis kõik salatiained ja lisa hulka kaste.

7. Kaunistuseks kasuta tüümiani ja soovi korral ka varrega kappareid.