Soe kartuli-kukeseenesalat kapparitega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Suvikõrvits
7 dl Värsked kollased või lehterkukeseened
600 g Värsked kartulid
2 spl Või
200 g Türgi oad
1 tk Punane sibul (väike)
2 spl Värsked kapparid
SINEPINE VINEGRETTKASTE
2 tl Dijoni sinep
1 spl Vedel mesi
2 spl Külm vesi
2 spl Valge veiniäädikas
1 dl Külmpressoliiviõli
Soola
Musta pipart
Värske tüümian
Varrega kapparid
Valmistamine
1. Pese, tükelda suurelt värsked kartulid ja keeda koos värske tilliga pehmeks. Kalla keeduvesi ära ja lase väheke jahtuda.
2. Tükelda suuremad seened ja prae pannil võis, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
3. Tükelda suvikõrvits poolviiludeks ja kuumuta samuti pannil võis.
4. Sega omavahel kõik kastmeained, v.a oliiviõli, mis lisa hulka peene nirena pidevalt vahustades. Nii saad paksu kreemja kastme.
5. Maitsesta kaste soola-pipraga.
6. Sega kausis kõik salatiained ja lisa hulka kaste.
7. Kaunistuseks kasuta tüümiani ja soovi korral ka varrega kappareid.
Kommentaarid (0)