Skandinaavia köök

Norrapärased kalvadoseõunad 

Lia Virkus, 18. august 2014, 02:49
Norrapärased kalvadoseõunadFoto: Jaan Heinmaa
See hõrk magustoiduretsept pärineb Norrast. Serveeri desserti portsjonvormides või ühte suurde kaussi laotuna külmkapikülmana

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund külmas

Koostisosad
4 tk Õun (hapukad, suured)
2 sl Või
4 sl Vesi
2 sl Kalvados või brändi
2 sl Mesi
0.5 tl Kaneel
SERVEERIMISEKS
2.5 dl Saiapuru
2 sl Suhkur
2 tl Kaneel
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Koori õunad, eemalda seemned ja südamikud ning lõika õunad kuubikuteks.

2. Sulata pannil või, lisa õunakuubikud ja hauta 2 minutit.

3. Lisa vesi, kalvados, mesi ja kaneel. Kuumuta mõned minutid, kuni õunad pehmenevad, kuid ei muutu püreeks.

4. Lase jahtuda toatemperatuurile ja tõsta siis külmkappi.

5. Jätka magustoidu valmistamist, kui õunad on külmkapikülmad.