Norrapärased kalvadoseõunadFoto: Jaan Heinmaa
Skandinaavia köök
18. august 2014, 02:49

Norrapärased kalvadoseõunad

See hõrk magustoiduretsept pärineb Norrast. Serveeri desserti portsjonvormides või ühte suurde kaussi laotuna külmkapikülmana

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund külmas

Koostisosad
4 tk Õun (hapukad, suured)
2 sl Või
4 sl Vesi
2 sl Kalvados või brändi
2 sl Mesi
0.5 tl Kaneel
SERVEERIMISEKS
2.5 dl Saiapuru
2 sl Suhkur
2 tl Kaneel
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Koori õunad, eemalda seemned ja südamikud ning lõika õunad kuubikuteks.

2. Sulata pannil või, lisa õunakuubikud ja hauta 2 minutit.

3. Lisa vesi, kalvados, mesi ja kaneel. Kuumuta mõned minutid, kuni õunad pehmenevad, kuid ei muutu püreeks.

4. Lase jahtuda toatemperatuurile ja tõsta siis külmkappi.

5. Jätka magustoidu valmistamist, kui õunad on külmkapikülmad.

6. Mõõda saiapuru, kaneel ja suhkur pannile ning kuumuta mõni minut kuival pannil segades.

7. Vahusta koor.

8. Jaga õunad, vahukoor ja saiapuru vaheldumisi klaasidesse-purkidesse.

9. Hoia enne serveerimist tund aega külmas, et maitsed tugevneksid.