Tai kalapalaFoto: Jaan Heinma
Kalatoitude retseptid
18. august 2014, 01:39

Tai kalapada

Seda maitsvat taipärast kalapada on kerge täiendada mereandidega, näiteks krevettide või tigudega. Kes armastab teravamat toitu, võiks lisada karripastat isegi sutsu rohkem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Kooritud krevetid
1 tk Sibul (kollane)
1 dl Hakitud koriander
1 sl Rapsiõli
2 tl Karripasta
4 dl Kookospiim või -koor
1 dl Vesi
3 sl Värske münt või koriander (hakitud)
400 g Lõhe- või mõne muu kala filee
SERVEERIMISEKS
Nuudlid või riis

Valmistamine

1. Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Kuumuta poti põhjas sibulat ja koriandrit umbes 1 minut.

2. Lisa karripasta ja 3 sl kookospiima või -koort, kuumuta 1–2 minutit.

3. Lisa ülejäänud kookospiim või -koor ja vesi ning keeda väiksel tulel 5 minutit. Pruunista kalatükid kiirelt kuumal pannil õlis, tõsta kastmesse ja keeda väiksel tulel veel 3 minutit.

4. Kui kasutad krevette, lisa lõpus needki (ära neid läbi keeda, muidu muutuvad need kummiseks).

5. Puista peale hakitud münti või koriandrit. Serveeri keedetud nuudlite või riisiga.