Kiudainerikkad toidud

Mustika-kohupiimatort 

Eva Palu, 14. juuli 2014, 02:03
Marjakihi valmistamine Eva Palu
Mustikamahlast läbiimbunud suvine tort maheda kohupiima-banaani täidisega. 

Koostisosad
BISKVIIDID
80 g Või
225 g Valge šokolaad
8 tk Muna
2 dl Suhkur
3.2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
600 g Mustikad
3 sl Suhkur
2 tk Banaan
1.5 dl Rõõsk koor 35%
800 g Kohupiimapasta
KREEM
75 g Või
200 g Toorjuust
1 sl Tuhksuhkur
0.5 tl Vanilliekstrakt
KAUNISTAMISEKS
200 g Kultuurmustikad

Valmistamine

Biskviidipõhjad

1. Sulata potis või, võta pliidilt ja sega sisse hakitud valge šokolaad. Sega, et valge šokolaad sulaks ja pane ootele.

2. Mikserda munad suhkruga heledaks - kohevaks vahuks.

3. Sega sisse küpsetuspulbri-jahu segu ning lõpuks või-šokolaadi segu.

4. Kalla tainas kahte 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Kui biskviidipõhjad ahjus küpsedes liiga pruuniks lähevad, kata need pealt fooliumiga.

5. Võta ahjust ja tõsta jahtuma.

Täidis

1. Vala mustikad potti, lisa paar spl vett ja 3 spl suhkrut ning keeda madalal kuumusel mõned minutit, et mustikatest eralduks mahla. Võta pliidilt ja jäta jahtuma.

2. Püreesta või suru kahvliga katki banaanid.

3. Vahusta koor 4 spl suhkruga. Sega kohupiima ja banaanidega ning tõsta ootele.

Kreem

1. Kreemiks klopi toasoojad või, toorjuust ja suhkur ühtlaselt segamini, et moodustuks õhuline kreem.

Koogi kokkupanemine

1. Lõika mõlemad täielikult maha jahtunud koogipõhjad horisontaalselt pooleks nii, et saad kokku neli kihti.

2. Aseta alumine koogikiht alusele ja tõsta peale veerand mustikakeedisest, sh mahla, et biskviidipõhi korralikult läbi imbuks. Kata veerandi kohupiimatäidisega ning tõsta peale järgmine koogikiht. Jätka nii kuni kõik kihid on paigas.

3. Määri toorjuustu-või kreem külgedele.

4. Tõsta peale kultuurmustikad ja aseta tort vähemalt paariks tunniks jahedasse maitsestuma.

HEA TEADA!

Kui sul ei ole kahte koogivormi kasutada, küpseta tordipõhjad eraldi. Jaga siis vajaminevad koostisained lihtsalt pooleks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee