Kiudainerikkad toidud

Kukeseenepirukas porgandipõhjal 

Lia Virkus, 21. juuli 2014, 01:45
Kukeseenepirukas porgandipõhjalFoto: Jaan Heinmaa
Kui metsa või turuletile ilmuvad kukeseened, valmista neist maitsev pirukas. Soovi korral võid porgandipüree asemel kasutada tainas ka kartuli-, selleri- või pastinaagipüreed. Kogus 16 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
3.5 dl Täisteranisujahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g Või
2 dl Porgand (keedetud ja püreestatud)
0.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Kukeseened
2 tk Sibul
2 sl Või
3 tk Muna
4 dl Hapukoor
150 g Riivjuust (hea on ka mozzarella)
1 tl Riivitud sidrunikoor
1 tl Sool
1 sl Basiilik (hakitud)
1 tl Sidrunipipar

Valmistamine

1. Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma.

2. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma.

3. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas suurema ahjuvormi

(36 x 28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

4. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 minutit või

kuni pirukas on kuldkollane.