Kukeseenepirukas porgandipõhjal
Koostisosad
PÕHI
3.5 dl Täisteranisujahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g Või
2 dl Porgand (keedetud ja püreestatud)
0.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Kukeseened
2 tk Sibul
2 sl Või
3 tk Muna
4 dl Hapukoor
150 g Riivjuust (hea on ka mozzarella)
1 tl Riivitud sidrunikoor
1 tl Sool
1 sl Basiilik (hakitud)
1 tl Sidrunipipar
Valmistamine
1. Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma.
2. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma.
3. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas suurema ahjuvormi
(36 x 28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
4. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 minutit või
kuni pirukas on kuldkollane.
Kommentaarid (0)