Suvikõrvitsapasta gremolata ja röstitud mandlilaastudega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
300 g Suvikõrvits
2 dl Petersellilehed (hakitud)
2 küünt Küüslauk (hakitud)
2 sl Sidrunimahl
1 sl Riivitud sidrunikoor
5 sl Oliiviõli
1 dl Mandlilaastud
500 g Spagetid
Sool
Must pipar
Parmesan (riivitud)
Valmistamine
1. Pese suvikõrvitsad, lõika õhukesteks viiludeks ja viilud peenteks ribadeks.
2. Sega kokku gremolata: petersellilehed, küüslauk, riivitud sidrunikoor ja -mahl ning oliiviõli.
3. Rösti mandlilaaste kuival kuumal pannil ettevaatlikult, et need liialt ei pruunistuks, ja lase jahtuda.
4. Keeda pasta al dente. Minut enne keetmise lõppu lisa sinna vette ka suvikõrvitsad ning nõruta koos pastaga. Sega pasta gremolata’ga ning maitsesta soola ja pipraga Jaga taldrikutesse ja puista peale mandlilaaste. Serveeri Parmesani juustuga.
Kommentaarid (0)