Kiudainerikkad toidud

Suvikõrvitsapasta gremolata ja röstitud mandlilaastudega 

Lia Virkus, 14. juuli 2014 01:42
Suvikõrvitsapasta gremolata ja röstitud mandlilaastudegaFoto: Jaan Heinmaa
Imehea pastaroog, mis näeb välja mõnusalt värvikas ning valmib kiiresti ja vaevata! Kui kodus mandlilaaste pole, haki sisse tavalisi mandleid. Gremolata ehk küüslaugust, oliiviõlist, petersellist ja sidrunist koosnev maitsesegu teeb sellest pastast imeliselt maitsva roa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Suvikõrvits
2 dl Petersellilehed (hakitud)
2 küünt Küüslauk (hakitud)
2 sl Sidrunimahl
1 sl Riivitud sidrunikoor
5 sl Oliiviõli
1 dl Mandlilaastud
500 g Spagetid
Sool
Must pipar
Parmesan (riivitud)

Valmistamine

1. Pese suvikõrvitsad, lõika õhukesteks viiludeks ja viilud peenteks ribadeks.

2. Sega kokku gremolata: petersellilehed, küüslauk, riivitud sidrunikoor ja -mahl ning oliiviõli.

3. Rösti mandlilaaste kuival kuumal pannil ettevaatlikult, et need liialt ei pruunistuks, ja lase jahtuda.

4. Keeda pasta al dente. Minut enne keetmise lõppu lisa sinna vette ka suvikõrvitsad ning nõruta koos pastaga. Sega pasta gremolata’ga ning maitsesta soola ja pipraga Jaga taldrikutesse ja puista peale mandlilaaste. Serveeri Parmesani juustuga.