Marjane saiapudingFoto: Eva Palu
Kiudainerikkad toidud
16. juuni 2014, 03:23

Marjane saiapuding

Lihtne ja marjaselt maitsev saiapuding, milles ka röstsaia viilud marjamahlast mahlaseks imbuvad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Röstsai
500 g Marjad (värsked või külmutatud)
0.5 dl Suhkur
SERVEERIMISEKS
Koorejäätis või vanilline vahukoor

Valmistamine

Vormi õnnestumiseks vali välja sellised marjad, millede seas oleks ka kõrge pektiinisisaldusega marju (sõstrad, põldmarjad), vastasel juhul ei jää puding kenasti püsima ja eraldub liigselt marjavedelikku.

1. Kui kasutad külmutatud marju, siis sulata need eelnevalt üles. Kui näed, et sulamisel tekkis liigselt vedelikku, siis nõruta marjad sõelal. Sega suhkruga. Kui kasutad külmutamata marju, sega need lihtsalt suhkruga ja pane ootele.

2. Võta 1-liitrine kauss, mis ei ole väga madal, pigem sügavam. Vooderda see toidukilega nii, et saad kilega ka vormi pealt kinni katta.

3. Lõika saiaviiludel ära koorik ja rösti need kuldseks. Tõsta saiaviilud kaussi tihedalt teineteise vastu. Lõika parajaid saiatükke, et kõik augud saaksid kaetud. Topi saiatükikesi julgelt ka pragudesse. Tõsta peale marjamass ning kata pealt saiaviiludega. Kata nüüd toidukilega, aseta peale taldrik ja raskus. Hoia raskuse all üleöö või vähemalt 5 tundi.

4. Eemalda raskus, tõsta puding vormist ja kilest välja ning serveeri vanillise koorejäätise või vahukoorega.

NIPP!

* Huvitavaid maitsekooslusi saad, kui segad marjasegusse hakitud melissi või münti.

* Kontrolli marjasegu maitset. Kui kasutad külmutatud marju, elavdab mõni tilk sidrunimahla tublisti marjatäidise maitsevärskust.