Kiudainerikkad toidud

Imehea rabarberikook 

Lia Virkus, 2. juuni 2014, 02:15
Imehea rabarberikook Jaan Heinmaa
Üks mahlane ja maitsev rabarberikook kevadeks! Kui koogist isu täis, võid rabarbereid ka sügavkülma panna, et muul ajal maiusega kevadetunnet tekitada.

Koostisosad
PÕHI
5 tk Muna
4 sl Suhkur
4 sl Nisujahu
VAHEKIHT
5 tk Munakollane
400 g Hapukoor
5 sl Suhkur
1 sl Tärklis
500 g Rabarber
KATE
5 tk Munavalge
4 sl Suhkur

Valmistamine

1. Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ning sega läbi. Tõsta tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi (nt 35 x 22 cm). Küpseta ahjus 200° juures 15 minutit.2. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla peale hapukoorekaste, sega ühtlaseks.3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laota rabarberisegu peale ning küpseta veel 10–15 minutit.4. Vahusta katte tarvis viis allesjäänud munavalget suhkruga.5. Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendunud, võta kook ahjust välja ja kata munavalgevahuga. Küpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee