MaasikakookFoto: Eva Palu
Kiudainerikkad toidud
1. juuni 2014, 23:00

Väga marjane maasikakook

Tükike heaolu. Hästi maasikane-marjane kook muretaina põhjal. 

Koostisosad
TAINAS
200 g Nisujahu
0.7 dl Suhkur
90 g Või
1 tk Muna (suur)
TÄIDIS
35 g Želatiin (pulber)
5 dl Punase sõstra mahl
800 g Maasikad

Valmistamine

1. Sega nisujahu ja suhkur omavahel. Tükelda külmkapikülm või väikesteks kuubikuteks ja hakka jahusegu sisse näppima. Kui või on jahune, kuid mitte täielikult ühtlaseks massiks segunenud, lisa munakollased ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Mässi kilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi ootele.

2. Kuumuta punasesõstramahl keemiseni, tõsta tulelt ja sega sisse želatiin. Sega, kuni želatiin on lahustunud ja tõsta segu jahtuma.

3. Võta tainas külmkapist ja suru 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Tõsta 20 minutiks külmkappi. Tõsta põhjale küpsetuspaberi rõngas, selle peale küpsetusoad (või mõni muu raskus, näiteks riis või herned) ja küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpsetuspaber ning küpseta veel 8 minutit või kuni koogipõhi on läbi küpsenud. Tõsta jahtuma.

4. Pese, puhasta ja tükelda maasikad ning aseta jahtunud koogipõhja sisse. Kui punasesõstramahl on juba nähtavalt tarretumas, kuid veel kallatav, kalla see maasikatele peale ja tõsta kook üleööks külmkappi tarretuma.