Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-toorjuustutort 

Angelica Udeküll, 12. mai 2014 00:14
Rabarberi-toorjuustutortFoto: Daisy Lappard
Koogi kaunistamiseks sega toored rabarberitükid pruuni suhkruga ja aseta need koogile vahetult enne serveerimist. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
250 g Digestive' i küpsised
100 g Või
RABARBERIMOOS
500 g Rabarber
150 g Suhkur
KATE
300 g Toorjuust
100 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
12 g Želatiin

Valmistamine

1. Purusta küpsised ja sulata või ning sega kokku.

2. Suru küpsisemass vooderdatud koogivormi põhja.

3. Puhasta ja tükelda rabarber ning keeda suhkruga moosiks.

4. Nõruta moos läbi sõela, et eraldada vedelik ja tahkem mass.

5. Vahusta toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga.

6. Vahusta eraldi rõõsk koor ja sega toorjuustu hulka.

7. Paisuta ja sulata želatiin ning lisa läbi sõela nõrgunud rabarberivedeliku hulka.

8. Lisa želatiiniga rabarberimahl toorjuustukreemi hulka.

9. Määri sõelale jäänud rabarberimoos küpsisepõhjale ja vala peale toorjuustukreem.

10. Tõsta kook paariks tunniks külma tahenema.