RabarberikreemFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
12. mai 2014, 02:09

Rabarberikreem

Kõige mugavam on selle kreemi valmistamisel kasutada väikeseid silikoonist (muffini)vorme, kust soovi korral saad kreemi mugavalt taldrikule välja tõsta. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KREEM
150 g Rabarberimoos
8 g Želatiin
2 tk Munakollane
60 g Suhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
LISAND
200 g Maasikad
1 sl Pruun suhkur

Valmistamine

1. Vahusta munakollased suhkruga.

2. Lisa munavahu hulka rabarberipüree ja kuumuta 85 kraadini, kuni mass muutub kreemjalt paksuks, kuid muna ei ole veel tükiliselt kalgenduma hakanud.

3. Jahuta kreem maha.

4. Paisuta želatiin väheses vees ja sulata kuumaveevannil.

5. Lisa želatiin jahtunud kreemile.

6. Vahusta koor ja lisa kreemi hulka.

7. Tõsta kreemimass väikestesse vormidesse ja lase jahedas taheneda.

8. Haki maasikad kuubikuteks ja sega suhkruga ning lisa serveerides rabarberikreemile.

HEA TEADA!

Rabarberimoos valmista nagu mannavahu puhul, keetes tükeldatud rabarberikuubikud vähese vee ja suhkruga moosiks. Moosi võid ka püreestada, nii ei jää kreemi sisse tükke.