Kristjani lambakarriFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
12. mai 2014, 00:17

Kristjani lambakarri

Meie pere lemmik on kookospiim, teen sellega nii lihapada kui ka läätsesuppi. Siin üks India vürtsidega lihahautis ehk karriroog, nagu neid nimetatakse. Kõrvale keedan basmati riisi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lambafilee (sobivad ka veisefilee, kanafilee ja seafilee)
3 sl Rapsiõli
5 küünt Küüslauk
5 cm jupp Ingver
3 tk Sibul
2 peotäit Soolaseened (või šampinjonid)
2 tl Tikka masala
2 tl Tandoori masala
2 tl Garam masala
1 tl Kurkum
1 kaun (koos seemnetega) Punane tšilli
1 tk Punane paprika
Sool
1 sl Suhkur
2.5 dl Vesi
3 dl Puljong
200 g Tomatipasta
4 dl Kookospiim või kookoskoor
Värske koriander
SERVEERIMISEKS
500 g Basmati riis
1 l Vesi

Valmistamine

1. Tükelda liha suupärasteks tükkideks ja raputa üle tandoori masalaga, jäta 10 minutiks seisma.

2. Puhasta ja haki sibul, küüslauk ja ingver. Pese, nõruta ja haki seened samuti hästi peeneks.

3. Pruunista liha pannil kuumas õlis ning tõsta taldrikule, kuniks kuumutad õlis küüslaugu, ingveri ja sibula. Kui sibul on muutunud klaasjaks ja pehmeks, lisa garam masala, tikka masala ja kurkum. Kuumuta 1 minut, lisa suurelt tükeldatud paprika ja viilutatud tšillikaun, kuumuta mõni minut ja lisa peeneks tükeldatud seened. Kuumuta seened segades läbi, lisa sool ja suhkur, sega ja tõsta pannile tagasi ka pruunistatud

liha.

4. Kalla juurde 1 klaas vett, aja vaikselt keema ning lisa ka puljong ja tomatipasta, hauta 10–15 minutit. Lisa ka kookospiim ja kuumuta keemiseni. Vajadusel täienda maitset.

5. Aja uuesti keema ja jäta vaiksele tulele kaane alla hauduma 1–2 tunniks, olenevalt sellest, kui noore lamba liha kasutad ning kas tegemist on filee või abalihaga. Kui liha on pehme, lisa peotäis hakitud värsket koriandrit. Serveeri riisiga, mida keeda 10 minutit, lase seista 15 minutit ja naudi.