Kalatoitude retseptid

Tiina turboampsud 

Tiina Väljaste, 12. mai 2014, 02:43
Tiina turboampsudFoto: Jaan Heinmaa
Ikka on hea, kui on varrukast võtta paar nõksu, kuidas ootamatute külaliste saabudes kiirelt midagi lauale panna. Need kaks suupistet – melon toorsingiga ja soolakala avokaado-toorjuustukreemisel kurgipadjal – valmivad veerand tunniga.

Koostisosad
MELON TOORSINGIGA
1 tk Melon
12 õhukest viilu Toorsink
SOOLAKALAGA SUUPISTED
0.5 tk Pikk kurk
1 tk Avokaado
200 g Soolakala (forell, lõhe või mereannid)
3 sl Maitsestamata toorjuust
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
Suhkur (veidi maitseks)
Roheline sibul või murulauk

Valmistamine

1. MELON TOORSINGIGA (12 tk)

Koori ja viiluta melon – kokku saab 12 viilu. Mähi iga viilu ümber toorsingiriba. Kaunista rohelisega (kressiidud, basiilikulehed vm).

2. SOOLAKALA-SUUPISTED (12 tk)

Viiluta kurk paksudeks viiludeks. Koori avokaado ja pane viljaliha blenderisse. Lisa juurde toorjuust, sidrunimahl ja maitseained ning püreesta ühtlaseks seguks. Kata kurgiviilud avokaadotoorjuustukreemiga. Aseta peale soolakalalõigud ja kaunista sibula- või murulauguserpentiinidega.