Lestafilee oblikakastmesFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. aprill 2014, 03:34

Lestafilee oblikakastmes

Õrnast kevadisest hapukoblikast maitsenüansi saanud kala maitseb hõrgult. Lesta asemele sobib ka muu valge kala filee.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 min + 10 min ahjus

Koostisosad
600 g Lestafilee (või muu valge kala filee)
75 g Või
2 dl Valge vein
3 sl Toorjuust ürtidega
1 suur punt Hapuoblikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane kala ahjuvormi, nahapool all. Maitsesta soola ja pipraga, lao peale õhukesed võiviilud ja vala ka vein.

2. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 min.

3. Tõsta kala taldrikule ja hoia soojas. Vala pannile valgunud mahl kastmepotti, sega hulka toorjuust ja kuumuta läbi. Sega hulka väiksemaks rebitud oblikalehed ja kuumuta u minut aega, kuni pehmenevad. Tõsta kaste kalale ja serveeri koos keedetud kartulitega.