Naadisupp spargliga
, 28. aprill 2014 02:07
Naadisupp spargligaFoto: Jaan Heinmaa
Rohkelt värsket sisaldav supp rohetab kevadele kohaselt. Naadi võid asendada spinati, nõgese või oblikaga.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
200 g Porrulauk
1 tk Sibul
2 tk Kartul (suur)
1 tk Porgand
200 g Spargel
2 sl Õli
1.5 l Vesi
1 dl Pikateraline riis
100 g Naat, spinat, nõges või oblikas
2 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
200 g Porrulauk
1 tk Sibul
2 tk Kartul (suur)
1 tk Porgand
200 g Spargel
2 sl Õli
1.5 l Vesi
1 dl Pikateraline riis
100 g Naat, spinat, nõges või oblikas
2 dl Rõõsk koor 10%

Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Koori kartulid ja porgand. Haki porru ja sibul, lõika kartulid ja porgand väikesteks kuubikuteks.
2. Lõika spargel umbes 1 cm juppideks. Kuumuta õli poti põhjas, lisa porru ja sibul ja hauta 3–4 minutit. Vala potti vesi, lisa kartul, porgand ja riis.
3. Kuumuta supp keemiseni, alanda kuumust ja keeda 12–15 minutit või kuni köögiviljad ja riis on peaaegu
pehmed. Sega hulka spargel ja spinat ning keeda veel 5 minutit. Lisa kohvikoor, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta keemiseni.