Greibi-juustutortFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. aprill 2014, 01:58

Greibi-juustutort

Maitsev juustutort neile, kes väga magusat ei armasta. Kaunista tort pealt fileeritud greibisektorite või viiludeks lõigatud kooritud puuviljadega. Viimaseid on torti lahti lõigates küll raske läbi lõigata, aga tort ise saab nendega väga kaunis. Kogus 8 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
200 g Kaeraküpsised
1 sl Tume suhkur
1 tl Kaneel
100 g Või
TÄIDIS
2.5 dl Rõõsk koor 35%
300 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Suur verigreip
5 lehte Želatiin
1 dl Värskelt pressitud greibimahl
PEALE
2 tk Verigreip

Valmistamine

1. Purusta küpsised kilekotis tainarulliga või köögikombainis, sega hulka suhkur, kaneel ja sulavõi. Vooderda lahtikäiva 24 cm koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, suru küpsisepuru selle põhja.

2. Vahusta koor ja sega hulka toasoe toorjuust ja suhkrud.

3. Fileeri verigreip, lõika väikesteks tükkideks (pigista ülejäänud kestast mahl välja želatiinilehtede jaoks; kui ei saa kokku 1 dl, lisa vett juurde). Sega greibitükid vahu hulka.

4. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit ja sulata lehed kuumas greibimahlas (värskelt pressitud verigreibimahlaga saad kauni värvi kogu tordile). Nirista želatiin vahule ja sega kiirelt ühtlaseks.

5. Tõsta vormi küpsisepõhjale ja lase tarduda külmkapis mõned tunnid kuni üle öö. Tõsta tort serveerimisalusele ja kaunista verigreibiviilude või sektoritega.