KreemitortFoto: Rama
Tortide retseptid
7. aprill 2014, 09:29

Kreemitort

Koostisosad
PÕHI
6 tk Muna
250 g Nisujahu
250 g Tuhksuhkur
1.5 tl Küpsetuspulber
50 g Rama Maestro margariin
KREEM
375 g Rama Maestro margariin
3 pakki Vanillipudingupulber
3 klaasi Piim
PUNŠ
0.5 klaasi Kange tee
2 sl Suhkur
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
2 sl Brändi või rumm (soovi korral)
VAHELE JA KAUNISTAMISEKS
Moos või marmelaad
Mandlilaastud
Kompotikirsid

Valmistamine

1. Määri 28 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ja puista peale jahu.

2. Põhja jaoks sulata margariin ja jäta jahtuma. Vahusta munad tuhksuhkruga, lisa jahu ja küpsetuspulber. Viimasena lisa sulatatud ja maha jahutatud margariin. Sega õrnalt. Vala tainas vormi ja küpseta 170 kraadi juures 40 minutit.

3. Punši valmistamiseks sega kuum tee suhkur ja sidrunimahlaga. Jahuta ja lisa alkohol.

4. Kreemi valmistamist alusta pudingi tegemisest. Sega pudingipulber piimaga ja kuumuta läbi. Sega pidevalt, et see põhja ei kõrbeks. Puding peab jääma suhteliselt paks. Kata puding kaanega ja jäta jahtuma.  Miskerda margariin ja lisa sellele vähehaaval puding samal ajal kreemi pidevalt segades.

5. Lõika mahajahtunud tordipõhi kaheks. Immuta alumine põhi poole koguse punšiga. Määri põhjale kiht moosi või marmelaadi ning pool kreemist. Tõsta peale teine trordipõhi, immuta seegi läbi. Kata tort külgedelt ja pealt kreemiga ning puisa üle mandlilaastudega. Kaunista kirssidega.