Jogurtine terriinFoto: Eigo Alvik
Kiudainerikkad toidud
14. aprill 2014, 02:01

Jogurtine terriin sidruni, mango ja mustikatega

Jäätise masina olemasolul valmib see magustoit lihtsalt. Vahekihina toimivad peale mango ka muud puuvilja- või marjapüreed. Maitset saab timmida sidrunimahla ja mega, kui puuviljad on liialt hapud või hoopis lääged. Huvitava tekstuuri saamiseks, võib vahele puistada purustatud besee või mandliküpsiseid. Kogus 10 inimesele.

Koostisosad
800 g Kreeka jogurt
125 ml Sidrunimahl
250 ml Tuhksuhkur
2 sl Riivitud sidrunikoor
2 tk Mango
60 ml Vedel mesi
2 sl Kookospiim või rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Sega omavahel sidrunimahl, tuhksuhkur ja Kreeka jogurt. Vala jäätisemasinasse ja valmista masina õpetuse järgi jäätis.

2. Koori ja tükelda mangod. Purusta köögikombainis koos mee ja kookospiimaga püreeks. Jaga saadud püree pooleks ja jäta üks osa külmkappi serveerimist ootama.

3. Vooderda piklik keeksivorm toidukilega nii, et osa kilest ripub üle ääre. Nüüd tegutse kiiresti, kuna värske jäätis sulab. Vala 1/3 jäätisest vormi põhja, vala sellele pool mangopüreest, silu spaatliga, puista peale pool mustikatest. Kalla sellele ettevaatlikult veel 1/3 jäätisest, silu ja jätka järelejäänud mangopüree ja mustikatega. Kata jäätisega, aseta peale üle äärte rippunud toidukile ja pane külmkappi tahenema alates neljast tunnist kuni üleöö.

4. Tõsta see enne serveerimist 20 minutiks toatemperatuurile. Lõika märja noaga ettevaatlikult viilud, nuga vahepeal puhastades ja serveeri mangopüreega.

HEA TEADA!

Jäätisemasina puudumisel tuleks jogurti-sidrunisegu eelnevalt külmutada, vedelana pole võimalik seda mangopüreega kihiti valada. Selleks aseta jogurt karbiga külma ja käi seda iga poole tunni tagant kahvliga segamas, kuni tekstuur tundub jäätisega sarnane. Seejärel jätka nagu tavaliselt.