KohupiimatortFoto: Sandra Urvak
Tortide retseptid
7. aprill 2014, 02:51

Kohupiimatort

Kogus 10 kuni 12 lõiku.

Koostisosad
BISKVIITPÕHI
4 tk Muna
150 g Suhkur
50 g Nisujahu
25 g Tärklis
25 g Kakao
1 tl Küpsetuspulber
KOHUPIIMATÄIDIS
400 g Kohupiim
150 g Suhkur
0.5 l Rõõsk koor 35%
1 sl Riivitud apelsinikoor
10 g Želatiin
400 g Kirsid (külmutatud või kompotist)
850 g Konservvirsikud
50 g Mandlilaastud ja värvilised kommid kaunistamiseks

Valmistamine

1. Keera ahi 180 °C peale kuumenema. Eralda biskviidi jaoks munakollased -valgetest. Munavalged vahusta mikseriga tugevaks vahuks, lisa suhkur ning vahusta veel veidi. Sega munavalgevahu hulka ka munakollased. Ühenda eraldi kausis omavahel kuivained ning lisa ettevaatlikult munavahule. Kata lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vala tainas vormi ning küpseta u 35 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Valmis biskviitpõhi jahuta ning lõika kolmeks kettaks.

2. Kreemiks mikserda kohupiim, suhkur ja koor. Pane želatiin 100 ml virsikukompotivedeliku sisse paisuma, seejärel sulata želatiin ja lisa kohupiimasegule. Riivi ka apelsinikoor kohupiima hulka. Kui kasutad kirsikompotti, siis pane kirsid sõelale nõrguma. Külmutatud kirsid sulata ja nõruta. Võta virsikupoolikud siirupist välja. Jäta viis virsikut tordi kaunistamiseks, ülejäänud lõika kuubikuteks.

3. Aseta üks biskviit lahtikäiva koogivormi põhja, kata see kolmandiku kohupiimasegu ning kogu tükeldatud virsikutega. Nüüd aseta täidisele teine biskviidikiht ning teine kolmandik kohupiimakreemi, peale kirsid. Kirssidele aseta viimane biskviidikiht ning ülejäänud kohupiimakreem ning vajuta kaunistuseks viis aprikoosipoolikut. Pane kook 2–3 tunniks külmkappi. Külmikust välja võttes eemalda kook vormist ning kaunista mandlilaastude ja kommidega.