Veiseliha retseptid

Hautatud veisepõsk suitsutatud juurikatega 

Joonas Koppel, 30. november 2012, 10:32
Hautatud veisepõsk suitsutatud juuriaktegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Eriti pehmeks haudunud veisepõsk on gurmaanidel maiuspala. Selles pole kahtlustki.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Veisepõsk (või seapõsk)
200 g Porgand
200 g Sibul
100 g Varsseller
2 spl Tomatipasta
10 tk Kadakamarjad
Sool
Must pipar
2 dl Punane vein
Seened (kuivatatud)
SUITSUTATUD JUURIKAD
500 g Peet (keedetud koos koorte ja köömnetega)
500 g Porgand (keedetud, koorimata, kollased, kui on)

Valmistamine

1. Puhasta loomapõsk, prae, maitsesta ja aseta ahjupotti. Prae tükeldatud köögiviljad ning lisa pannile ka tomatipasta ja kadakamarjad. Libista maitseviljad samuti liha juurde ning lisa nii palju vett, et pott oleks täiesti täis.

2. Küpseta rooga 130 ºC juures 5–6 tundi. Restoraniköögid hautavad suisa 2–3 päeva.

3. Võta põsk ahjust ja valmista kaste. Selleks kurna haudepotist vedelik pannile, lisa punane vein ja eelistatult kuivatatud kukeseened või mürklid. Samas ajavad asja ära ka värsked šampinjonid. Keeda kaste veidi kokku ning vajadusel maitsesta.

4. Keedetud köögivilju saab suitsutada nii suitsukastis ja -kotis kui ka lihtsalt potis heina sees. Võta mõni tavaline vana pott või malmpott, tõsta sisse hein ja kata kaanega. Kui potist hakkab suitsu tulema, lisa sinna 10 minutiks porgandid-peedid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee